1G1P

IPT

Halle – Vilvoorde

1g1p

Intersectorale PartnerTafel (IPT)

De Intersectorale Partner Tafel (IPT) is een overlegplatform waar partners complexe casussen kunnen inbrengen wanneer zij vastlopen in de reguliere hulpverlening.

Deze casussen zijn vaak zo complex dat aanvullende expertise van andere partners vereist is, of er is sprake van een dringende hulpvraag waarbij reguliere kanalen geen uitkomst bieden vanwege lange wachtlijsten.

Het IPT biedt een kortdurende interventie waarbij meerdere partners participatief samenwerken om verdere escalatie te voorkomen door gezamenlijk modules in te zetten. Dit aanbod kan snel worden ingezet en gecombineerd met andere vormen van hulpverlening.

Het doel van een vraagstelling bij het IPT is om met een concreet voorstel terug te keren naar de cliënt, om zo tijdelijk ademruimte te creëren in een vastgelopen situatie of tot er gespecialiseerde hulp beschikbaar is.

Partnerorganisatie signaleert vastgelopen hulpverleningstraject

De partnerorganisatie van het IPT constateert dat het gewenste hulpaanbod (nog) niet beschikbaar is, bijvoorbeeld door wachtlijsten, of dat het dossier dermate complex is dat extra ondersteuning nodig is.

Aanmelding bij IPT door partnerorganisatie

De partnerorganisatie bespreekt de concrete hulpvragen met het gezin. Na toestemming van de ouders wordt het online aanmeldingsformulier ingevuld.

Bespreking van het dossier op de Intersectorale Partner Tafel (IPT)

De Intersectorale Partner Tafel gaat om de 14 dagen (online) door op maandagnamiddag. Tijdens dit overleg worden de specifieke hulpvragen van het gezin besproken. De verschillende partners evalueren vanuit hun eigen aanbod en expertise welke oplossingen zij kunnen bieden.

Terugkoppeling van het hulpverleningsaanbod aan het gezin door de verwijzer

De verwijzer bespreekt het resultaat van de bespreking op de Intersectorale Partner Tafel met het gezin.

Start hulpverleningstraject IPT

Indien er een passend aanbod beschikbaar is en het gezin hiermee instemt, kan het hulpverleningstraject van start gaan.

Contacteren van een verwijzer

Heb je een hulpvraag? Heb je het gevoel na het lezen van de informatie op de website dat jij of je gezin nood heeft aan gezinscoaching of een eerstelijnspsycholoog? Neem dan contact op met je professionele hulpverlener (de CLB medewerker, de huisarts, de maatschappelijk werker van het sociaal huis …) die je kan helpen om samen aan te melden.

Aanmelden bij 1G1P

Samen met je professionele hulpverlener overloop je de vragenlijst van het aanmeldingsformulier. Je overloopt samen wat er goed loopt, wat er minder goed loopt en formuleert samen de hulpvragen. Je hebt dus altijd een professionele hulpverlener nodig om aan te kunnen melden.

Uitklaringsgesprek met hulpverlener

Na de aanmelding wordt jouw professionele hulpverlener gecontacteerd om de situatie volledig uit te klaren en in beeld te krijgen.Het is mogelijk dat na dit uitklaringsgesprek er een andere vorm van hulp- verlening voorgesteld werd, je professionele hulpverlener licht jou dit toe.

Kennismakingsgesprek

We streven ernaar om jou en jouw professionele hulpverlener binnen de dertig dagen te contacteren voor een eerste gesprek. Dit kennismakingsgesprek is het eerste contact met jou, je gezin en de verwijzer om uit te klaren wat 1G1P eventueel voor jullie kan betekenen.

Hulpverleningstraject

Na het kennismakingsgesprek gaan we indien er een goeie match is van hulpvraag-aanbod van start met een hulpverleningstraject. Voor gezinscoaching betekent dit dat er vanaf dan een gezinscoach wordt toegewezen aan jouw gezin die bij jou langskomt, die met jullie een gezinsplan opstelt om samen aan de slag te gaan. Voor ELP betekent dit dat je vanaf dan maximum 8 sessies bij jouw eerstelijns- psycholoog kan gaan.

Contact | Toelichting

E-mail: ipt@1g1p.be

Telefoon: 0479 750 846

contactpersoon: Sven De Wit (IPT coördinator) 

Praktisch

  • 2 wekelijks online overleg op maandag van 13u tot 15u
  • aanmelden kan enkel door partner van het IPT via deze website

Ontdek hoe een gezinscoach of eerstelijnspsycholoog hulp kan bieden in moeilijke situaties

Wie zijn we, wat doen we, hoe gaan we te werk? We bekijken samen met jou en jouw gezin wat nodig is